Actualitate

SOS / Fiica Anastasiei Cecati are intoleranță la laptele artificial. După ce tatăl i-a omorât mama și viața micuței este în PERICOL

Tânăra a sfârşit tragic în urmă cu o săptămână după o ceartă conjugală de proporţii cu soţul. După ce medicul stomatolog a înjunghiat-o, s-a sinucis aruncându-se de la etajul 7. În urma lor a rămas o fetiţă, pe care actriţa o născuse la finele lunii ianuarie şi care acum este internată la spitalul de pediatrie din oraş.

Fetița modelului Anastasia Cecati și a stomatologului Alexei Mitachi se află la Spitalul Municipal Nr.1 din Chilinău, sub supraveghere medicală. Obişnuită cu laptele matern, micuţa nu acceptă alimentația artificială, aşa că nu poate fi, deocamdată, externată, scrie publika.md. Impresionate de drama familiei actriţei, mai multe femei s-au oferit să doneze lapte matern.

„Au apărut careva semne de intoleranță alimentară fiindcă beberluşul a fost hrănit la sân, iar acum fiind spitalizat în condițiile noastre, a fost trecut la alimentația artificială. S-a manifestat prin regurgitaţie”, a declarat Iulia Gavriliuţă, managerul Serviciului neo-natal pediatric.

Din acest motiv, grupul de inițiativă „Mămica Alăptează” s-a autosesizat și și-a manifestat intenția de a colecta lapte matern pentru bebeluș. Cel puțin 15 susținătoare ale grupului, mame care își alăptează copiii, sunt gata să facăa toate analizele necesare și să doneze lapte pentru fetiță. Unele din ele au deja lapte stocat în condiții sigure și l-ar putea transmite rudelor copilului în orice moment.

Între timp, Direcția municipală pentru Drepturile Copilului urmează să decidă dacă micuţa poate rămâne sub tutela rudelor. Bunica fetiței, mama fotomodelului, a anunțat deja că vrea să-și crească nepoata. 

Sursa: click.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *