Actualitate

Șoseaua care merge peste 100 de kilometri peste ocean (GALERIE FOTO / VIDEO)

Ovesrseas Highway (n.r. Autostrada peste mări, în limba engleză) este denumirea dată unei porţiuni de 205 kilometri a şoselei U.S. Route 1, care traversează SUA, de la nord la sud, străbătând 3.813 kilometri, din Fort Kent, Maine, la graniţa cu Canada, până în Key West, Florida, cel mai sudic punct al Statelor Unite continentale.

 

Ultima secţiune a şoselei, care trece din insulă în insulă, conectând peninsula Florida de Key West, străbate 42 de poduri şi, în marea ei majoritate, se află deasupra apelor oceanului.

Henry Flagler, "părintele oraşului Miami", a fost primul care a propus conectarea arhipelagului Florida Keys de continent, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Florida East Coast Railway, calea ferată pe care o dezvoltase, ajungea până la Miami, la 250 de kilometri de cel mai sudic punct al arhipelagului, aflat în apropiere de Havana, Cuba. În acea perioadă, traficul de mărfuri şi de pasageri între Statele Unite şi vecinii din sud era încă înfloritor, iar Key West era portul american cel mai apropiat de canalul Panama, încă în construcţie.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *