Social

Soția directorului de la „Dendrarium” a învăţat grădinăritul din BANI PUBLICI

Aceasta a activat două luni aici, fiind remunerată din bani publici.

În luna mai curent, conducătorul Parcului „Dendrarium” din municipiul Chişinău şi-a angajat soţia în calitate de muncitoare în Sectorul Floricultură şi Pepinieră Experimentală. Ion Uzun, directorul instituţiei municipale, susţine că a făcut acest pas la insistenţa soţiei sale. „De multe ori soţia îmi reproşa că este femeia directorului unui parc renumit din capitală şi, din păcate, nu ştie a cultiva flori. Am angajat-o, ce era să fac? Avem vilă şi acolo va experimenta”, susţine Ion Uzun. Acesta menţionează că soţia a lucrat doar două luni, după care s-a concediat. El a precizat că, pentru lunile mai şi iunie curent, soţia a fost salarizată, însă nu a specificat care a fost mărimea salariului, invocând faptul că nu este la curent cu acest lucru. „Chiar nu ştiu ce sumă de bani a primit, pot doar să vă spun că salariul mediu al unui muncitor angajat la Parcul „Dendrarium” este de circa 3 500 de lei”, spune Ion Uzun.

Interes cultivat în parc?

Iana Spinei, expert Transparancy Interntional – Moldova, susţine că directorii întreprinderilor municipale cad sub prevederile Legii privind conflictul de interese şi conducătorul Parcului „Dendrarium” trebuia să renunţe la interesele personale. Potrivit expertului, Uzun nu trebuia să-şi angajeze soţia la instituţia pe care o gestionează.

Amintim că Legea privind conflictul de interese defineşte interesul personal al persoanelor cu funcţii de răspundere drept interes ce rezultă din necesităţile sau intenţiile personale ale acestora şi din relaţiile lor cu persoane apropiate sau cele juridice.

Menţionăm că Parcul „Dendrarium” din municipiul Chişinău a fost creat în anul 1973 pe fostul teritoriu al Grădinii Botanice. În prezent, instituţia are circa 90 de angajaţi, iar din bugetul municipal au fost alocate, pentru anul 2013, peste cinci milioane de lei, bani destinaţi pentru întreţinerea parcului şi pentru salarizarea angajaţilor de aici.

Lilia Zaharia

Sursa: Moldovacurata.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *