ActualitateJustiție

Soția fostului adjunct al procurorului general suspendat, Iulia Popov, suspendată din funcția de procuror

Procurorul Iulia Popov, soția fostului procuror general adjunct Ruslan Popov, a fost suspendată din funcție. Ulterior, decizia a fost aprobată, astăzi, 28 iunie, de CSP. Demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind suspendarea lui Popov, a fost examinat cu ușile închise.

„Consiliul Superior al Procurorilor hotărăște: se admite demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a elibera acordul în vederea suspendării procurorei din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău Iulia Popov”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP, transmite TV8.

Menționăm că Iulia Popov a fost numită procuror în cadrul Procuraturii mun. Chișinău în septembrie 2020. În 26 noiembrie același an, CSP a dispus transferul acesteia din funcția provizoriu vacantă de procuror în Procuratura municipiului Chișinău în funcție permanentă.

De asemenea, amintim că soțul Iuliei Popov, Ruslan Popov și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită, disjuns din dosarul de bază. De asemenea, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *