Actualitate

Soția lui Platon i-a scris o scrisoare deschisă lui Petro Poroșenko

Potrivit ei, în persecuția lui Platon este implicat Vlad Plahotniuc. Despre aceasta ea a scris într-o scrisoare deschisă, adresată președintelui Ucrainei Petro Poroșenko.

Eugenia Tulicevskaia îi cere președintelui ucrainean să îl apere pe tatăl copilului ei, care se numește tot Veaceslav, de autoritățile din Moldova. Ea amintește că astfel de acțiuni sunt contrare legii.

De asemenea, ea afirmă că Plahotniuc l-ar fi șantajat mult timp pe soțul ei cerându-i să-i dea sub controlul său o parte din business și că în persecuția soțului este implicat controversatul om de afaceri.

Vlad Plahotniuc nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de aceasta.

Mai multe dezvăluiri vedeți mai jos scrisoarea tradusă din limba ucraineană în română:

Scrisoare deschisă către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko

„Stimate Petre Oleksiiovici!

Sunt cetățean al Ucrainei Eugenia Tulicevska, mă adresez D-voastră cu rugămintea de a-l proteja pe soțul meu, tatăl copilului meu Veaceslav Cobalev (Platon, după tată) de răfuiala autorităților R. Moldova.

Pe 25 iulie, el a fost reținut la Kiev de către colaboratorii Procuraturii Generale și Serviciului de Securitate în baza deciziei instanției de judecată moldovenești din 23 iulie.(…) Acum Moldova a depus actele pentru extrădarea lui, chiar dacă soțul meu este cetățean al Ucrainei, iar potrivit Constituției țării noastre, un cetățean al Ucrainei nu poate fi extrădat.

Din câte știu, în urmărirea lui Veaceslav este implicat fostul lui partener de afaceri, politicianul moldovean Vladimir Plahotniuc. Potrivit declarațiilor din presă, ultimul vă numește prieten.

Acesta e un om care a manifestat cinism și cruzime față de politicienii și oamenii de afaceri incomozi, controlând întreaga țară vecină. Astăzi în Moldova sunt încălcate toate valorile democratice și drepturile omului. Practic, o singură persoană a preluat toate pârghiile puterii prin corupție și șantaj, iar sistemul judecătoresc s-a transformat într-un aparat represiv. Nu în zadar presa l-a numit pe Plahotniuc „stăpânul din umbră al Moldovei”. Plahotniuc l-a șantajat pe soțul meu, cerând să-i cedeze o parte din business. Când Veaceslav a refuzat, au fost lansate învinuiri potrivit cărora el ar fi implicat în delapidări financiare. Și asta în condițiile în care, în investigația companiei Kroll numele lui Veaceslav Platon nu figurează. Când soțul meu a declarat că este gata să ofere informații anchetatorilor din SUA și să numească persoanele implicate în furtul banilor, Moldova a cerut Ucrainei să-l extrădeze.
Este oribil că trei persoane care știau de abuzurile autorităților moldovenești nu mai sunt în viață-fie că au murit subit, fie că au decedat în accidente tragice.

Eu sunt convinsă că D-voastră sunteți persoana care dorește să aducă Ucraina în UE și apără valorile europene. D-voastră personal ați văzut jertfele pe care le-a adus poporul ucrainean în lupta împotriva dictaturii unei singure persoane din țara noastră . Astăzi, din păcate, un regim similar domină în Moldova. Sunt sigură că D-voastră nu ați dori să fi asociați cu ei în ochii cetățenilor.

De aceea, din numele familiei mele, mă adresez D-voastră, președinte țării noastre, care a jurat că va apăra drepturile noastre garantate de Constituție, ca să ne apărați și să nu admiteți să se săvârșească o fărădelege. În această situație, nu avem în cine să mai sperăm.
Cu respect,

Evghenia Tulicevska”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *