Editorial

Sovieticul ipocrit – un clovn care îţi inspiră doar milă

Am scris de nenumărate ori despre prostia şoferilor de maşini nemţeşti şi japoneze cu panglica Sfântului Gheorghe şi inscripţia „Pentru victorie”. În momentul în care „avtopromul” ţării învingătoare nu produce decât pârţuri ideologice şi râgâituri propagandistice, te aşezi la volanul unei maşini ca lumea, produsă de ţara pe care chipurile ai învins-o. Important e să iei şi orgoliul cu tine în maşină, şi să te porneşti spre Berlin, să vezi cum trăiesc acolo veteranii învinşi.

Şi să nu credeţi că în URSS ipocrizia nu stătea în capul mesei. Aşa-numita luptă cu produsele capitaliste şi valuta imperialistă era doar o amăgeală pentru mase. Nomenclaturiştii agoniseau valută străină bine mersi şi se foloseau de toate comodităţile civilizaţiei occidentale.

În anul 2016, în Republica Moldova încă mai avem o mulţime de clovni sovietici, clovni care îţi trezesc sau plânsul (de milă) sau râsul (de prostie). Recent, o ceată de clovni nostalgici s-au pornit să comemoreze ostaşii sovietici eliberatori. Asta deja sună ca o tragicomedie absurdă. Însă cireaşa de pe tortul acestei feerii schizofrenice e alta – clovnii s-au dus la comemorare cu un autobuz pentru elevi, donat de România. Sper că nu le-a ars fundul în autobuzul „fascist”, şi sper că autobuzul va fi spălat bine, pentru că duhoarea de cadavru sovietic este insuportabilă, mai ales pentru elevi.

Între timp, România mai oferă o tranşă de câteva milioane pentru Republica Moldova. Aştept şi ziua în care Federaţia Rusă va dona câteva milioane pentru această ţară, ca să construim din aceşti bani un mausoleu în memoria mareşalului Antonescu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *