Spaghete cu ciuperci
Trucuri pentru nişte paşte delicioase
Cu toate acestea, trebuie să ţii cont de anumite lucruri atunci când vrei să găteşti spaghete:
Nu le înghesui într-o oală mică
Alege o oală cât mai mare astfel încât să absoarbă apă şi se nu să lipească între ele.
Pune două linguriţe de sare, cu vârf, în apă în care vor fierbe
Nu te zgârci când vine vorba de sare. Că spaghetele tale să nu aibă un gust apos, să nu se umfle prea tare de la apă, e nevoie să pui mai mult de un sfert de linguriţă de sare, cum obişnuieşte toată lumea.
Nu pune spaghetele înainte că apă din oală să clocotească
Paştele se pun în oală doar când apă începe să facă bulbuci. Unul din motivele pentru care paştele se lipesc între ele este tocmai obişnuinţă de a le pune de la început în oală.
Nu pune ulei în apă
Multe gospodine fac asta pentru că spaghetele să nu se lipească. Dacă pui ulei, sosul nu va susţinut cum trebuie pentru că spaghetele vor deveni alunecoase.
Acum că ştii aceste trucuri, îţi recomandăm reţeta de spaghete de mai jos, cu ciuperci.
Reţeta de spaghete cu ciuperci
Ingredientele necesare:
– 200 grame de spaghete;
– 200 grame de ciuperci;
– o ceapă medie;
– 2 linguriţe de sare, cu vârf;
– apă.
Preparare:
1. Pregăteşte spaghetele respectând trucurile de mai sus;
2. Căleşte ceapă în ulei, într-o cratiţă separată şi adaugă puţin sos de roşii, dacă îţi place;
3. Amestecă apoi spaghetele cu sosul de tomate şi ceapă, iar la final adaugă ciupercile. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!