Spagheti carbonara: o versiune de vară a rețetei
Vara ar trebui să mănânci mai multe legume, dar în același timp nu vrei să renunți la mâncărurile tale preferate. Și, chiar dacă acestea nu implică legume, este perfect posibil să le adaptați la sezonul actual.
Rețeta de spaghete carbonara este perfectă și nu implică nimic altceva decât brânzeturi, paste, ouă și ardei și poți adăuga roșii.
Ingrediente
ouă – 2 buc.
gălbenușuri – 2 buc.
parmezan ras – o jumătate de cană, plus încă puțin pentru a servi.
brânză pecorino rasă – o jumătate de cană.
pancetta sau bacon – 120 g
sare
spaghete – 500 g
roșii cherry (pot fi multicolore) – 2 căni.
piper negru proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare
Într-un castron mic, bateți ouăle și gălbenușurile până se amestecă, adăugați brânzeturile.
Prăjiți pancetta sau baconul tăiat în cubulețe într-o tigaie mare, la foc mediu, timp de 10-12 minute. Se transferă pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, lăsând grăsimea din tigaie.
Aduceți o oală mare cu apă la fierbere și adăugați sare. Fierbeți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Înainte de a scurge pastele, scurgeți aproximativ 1 cană de apă din paste.
Scurgeți apa și adăugați pastele în tigaia unsă. Încorporați rapid amestecul de ouă, amestecând pentru a acoperi pastele în mod uniform. Adăugați roșiile, asezonați cu mult piper negru și amestecați din nou. Adăugați o parte din apa pe care ați scurs-o pentru a subția sosul până la consistența cremoasă dorită. Adăugați sare după gust dacă este necesar. Dacă sosul trebuie să se îngroașe, încălziți tigaia, amestecând ușor. Adăugați baconul.
Aranjați pastele pe farfurii. Presărați fiecare porție cu câteva vârfuri de piper și serviți imediat cu un strop de brânză rasă.
Poftă bună!