Spaghetti carbonara
Ingrediente
– 200 g spaghete
– două linguri ulei de măsline
– 100 g bacon
– două gălbenuşuri de ou
– 40 g parmezan
– 120 ml smântână
– 100 g ciuperci Champignon (cele mai mici pe care le găsiţi)
– două linguri pătrunjel verde, tocat
– sare şi piper după gust
Mod de preparare
Tăiaţi baconul cuburi mici, apoi tăiaţi felii subţiri şi ciupercile. Tocaţi pătrunjelul verde, pregătiţi smântâna, radeţi brânza parmezan, şi astfel aveţi toate ingredientele la îndemână. Puneţi într-o tigaie o lingură de ulei de măsline. Adăugaţi baconul, ciupercile şi rumeniţi-le împreună până când devin maro-aurii. Stingeţi focul şi lăsaţi-le deoparte pe aragaz. Într-o oală puneţi doi litri de apă, o lingură de sare, o lingură de ulei de măsline şi lăsaţi-o la foc mare până începe să fiarbă. Când a început să fiarbă, adăugaţi pastele, micşoraţi focul şi lăsaţi-le să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj, amestecând uşor ca să nu se lipească. După ce au fiert pastele, scoateţi-le la scurs într-o strecurătoare. Cât se scurg pastele, puneţi gălbenuşurile într-un bol şi adăugaţi smântâna. Amestecaţi bine până se omogenizează. Adăugaţi apoi şi parmezanul ras şi amestecaţi din nou. Când toate ingredientele s-au integrat uniform în compoziţie, sosul este gata. Turnaţi pastele în tigaie peste bacon şi ciuperci şi amestecaţi bine. Adăugaţi şi sosul peste paste, amestecaţi până se încorporează sosul printre toate ingredientele din tigaie, condimentaţi cu sare şi piper după gust şi amestecaţi din nou. În final, adăugaţi pătrunjelul tocat şi pastele vor fi gata pentru a fi servite.
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!