CSI / RusiaExterne

„Spălarea creierului are loc și în grădinițe”. În Crimeea, educatorii îi întreabă pe copii ce cred părinții lor despre „operațiunea specială” din Ucraina

Deputatul Aleksei Honciarenko, 41 de ani, a dezvăluit, într-o postare pe canalul său de Telegram, preluată de postul public ucrainean, că în grădinițele din Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în urmă cu opt ani, au loc ședințe de adevărată „poliție politică”. Părinții „nesiguri” pot fi urmăriți penal pe baza unor simple declarațiile ale copiilor lor minori!

„Educatorii din Crimeea sunt obligați să poarte discuții explicative cu copiii despre faptul că în Ucraina are loc o «operațiune specială» și că Rusia luptă împotriva «naziștilor» .

Mai mult, micuții sunt puși să deseneze postere omagiale, de susținere a lui Vladimir Putin, desigur, însoțind totul cu simbolul Z”, a notat Honciareko, fost președinte al Consiliului Regional Odesa și lider al organizației publice „Calitatea vieții”.

Ce se poate întâmpla cu „părinții nesiguri”

„Spălarea creierului are loc chiar și în grădinițe!”, a constatat deputatul, inclus din 2018 pe lista sancțiunilor Moscovei în legătură cu „acțiunile neprietenoase ale Ucrainei față de cetățenii și entitățile juridice ale Federației Ruse”.

Honciarenko a mai menționat că educatorii îi întreabă pe copii ce se vorbește acasă despre „operațiunea specială”, ce cred părinții lor despre președintele Vladimir Putin și ce simt aceștia față de acțiunile Rusiei în Ucraina.

Când sunt identificați părinții „nesiguri”, informațiile sunt transmise autorităților penale de ocupație.

„Metodele NKVD n-au murit”

Și Liudmila Denisova, comisar pentru drepturile omului, Avocatul Poporului în Ucraina, a vorbit despre „politica rușinoasă de militarizare a copiilor din Crimeea”.

„Metodele NKVD n-au murit”, a completat deputatul Honciarenko. „Sub forma unor jocuri, educatorii impun ideologia luptei împotriva așa-zișilor naționaliști și naziști din Ucraina. Astfel, se încearcă să se șteargă identitatea ucraineană din mintea copiilor”, a spus Denisova, notează agenția UNIAN.

„Asemenea acțiuni încalcă prevederile Convenției a IV-a de la Geneva și ale Convenției ONU privind Drepturile Copilului. Fac un apel la Comisia ONU pentru Investigarea Încălcărilor Drepturilor Omului în timpul invaziei militare ruse a Ucrainei să ia în considerare aceste încălcări ale drepturile copiilor”, a mai spus Denisova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *