DIVERSE

Spania – Italia, confruntarea ultimelor două campioane mondiale (meciul începe la 19:00)

Italienii par demoralizați de scandalul izbucnit la ei în țară legat de meciurile trucate, existând suspiciuni că ar fi implicați și unii dintre cei aflați la Euro 2012 cu "squadra azzurra", dar și de prestația și scorul de la ultimul și singurul amical al lor de dinainte de CE, 0-3 cu Rusia.

Practic Italia vine după trei eșecuri consecutive, fără să marcheze niciun gol. Ultimul gol al echipei Italiei a fost marcat, culmea, chiar în Polonia (2-0), la Wroclaw, în noiembrie 2011.

Spania a venit în Polonia fără atacantul David Villa și fără fundașul Carles Puyol dar, cu toate acestea, beneficiază de aportul altor jucători dintr-o generație de excepție și este favorită astăzi în fața "azzurrilor".

Spania are șansa saƒ devinムprima echipムcare îsiƒpastreazムtitlul continental și prima care câstigムtrei turnee finale consecutive, dupaƒ Euro 2008 și CM 2010. Ibericii au și șansa de a egala performanța Germaniei, care are trei titluri europene .

Prandelli: Vreau să atacăm cu 5 jucători

Cesare Prandelli, selecționerul Italiei, s-a declarat optimist înaintea partidei cu Spania, susținând, oarecum într-o manieră atipică pentru un antrenor Italian, că echipa sa va încerca să joace cât mai ofensiv posibil.

"Spania nu e o echipă de neînvins. Joacă mereu în același mod, împotriva oricărui adversar. Dar când Italia ține mingea și joacă fotbal poate fi competitivă împotrivă oricărei echipe. Nu trebuie să ne apărăm în apropierea careului de 16 metri. Pot spune că și cu Rusia, chiar dacă am pierdut, ne-am creat 7 ocazii de gol atacând cu 5 jucători. Tot așa vreau să facem și astazi", a spus Prandelli citat de gazzetta.it.

Del Bosque dorește neapărat ca Spania să înceapă cu dreptul

Vicente Del Bosque, selecționerul Spaniei, a declarat că dorește ca echipa sa să debuteze cu dreptul la Euro 2012, nu așa cum a făcut-o la Cupa Mondială din 2010, când ibericii au pierdut cu 1-0 în fața Elveției.

"Italia este puternică, o cunoaștem bine. Nu o vom subestima. Vreau să pornim cu dreptul de data aceasta, pentru că prima partidă are o importantă majoră", a spus Del Bosque.

Acesta nu a dezvăluit nimic din intențiile sale tactice (există dilema dacă în atac va juca Torres sau Negredo) ci s-a rezumat să-l laude pe Andres Iniesta:

"Cred că a venit aici cu o mare dorință de a fi protagonist la Euro. Este un jucător fantastic".

Spania a pierdut un meci din ultimele 40

În meciurile directe, Italia are 8 victorii, faţă de cele 7 ale Spaniei, iar 10 partide s-au terminat la egalitate . De şase ori s-au întâlnit cele două echipe la turnee finale, iar ibericii nu au câştigat niciodată în timpul regulamentar. Spania a învins Italia după loviturile de departajare în sferturi la Euro 2008, în drumul său spre titlu.

De la eşecul surprinzător în faţa Elveţiei (0-1), la CM 2010, Spania a reuşit 14 victorii consecutive în meciuri oficiale, 6 la Cupa Mondială şi 8 în preliminariile Campionatului European. Din 2007, Spania a câştigat 37 din 40 de meciuri, a terminat două la egalitate şi a pierdut unul.

Italia este una din cele patru echipa care au învins Spania de când ”La Roja” a cucerit titlul mondial, cu scorul de 2-1, într-un meci amical disputat la Bari, în august 2011. Celelalte trei formaţii victorioase în faţa spaniolilor sunt Argentina, Portugalia şi Anglia, toate in amicale.

Campionatul European 2012, Grupa C

Spania – Italia

Stadion “PGE Arena”, Gdansk, ora 19:00

Echipele probabile:
Spania: Iker Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba – Xabi Alonso, Busquets – David Silva, Xavi, Iniesta – Fernando Torres. Selecţioner: Vicente del Bosque.

Italia: Buffon – Bonucci, De Rossi, Chiellini – Maggio, Montolivo, Pirlo, Marchisio, Balzaretti – Cassano, Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.

Va arbitra: Viktor Kassai (Ungaria)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *