Actualitate

Spania: Premierul Rajoy, aşteptat duminică la Barcelona, pentru prima oară de la punerea Cataloniei sub tutelă

El ar urma să sosească la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la puţin peste două săptămâni de la suspendarea de facto a autonomiei regionale imediat după votarea în parlamentul catalan a unei declaraţii de independenţă.

Rajoy va participa la prezentarea oficială a candidatului partidului său pentru alegerile regionale din 21 decembrie, convocate după destituirea guvernului separatist al lui Carles Puigdemont şi dizolvarea parlamentului, pentru "restabilirea ordinii constituţionale".

El speră să câştige voturi în tabăra alegătorilor care au fost mai puţin mobilizaţi până acum şi care doresc rămânerea regiunii în Spania.

Însoţit de ministrul apărării, Maria-Dolores de Cospedal, premierul spaniol va participa doar la un miting de prezentare a candidatului formaţiunii sale, Xavier Garcia-Albiol.

Poliţia municipală din Barcelona a evaluat sâmbătă la 750.000 numărul participanţilor la o mare manifestaţie în acest oraş pentru a cere punerea în libertate a zece lideri separatişti plasaţi în detenţie provizorie.

Sursa: Capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *