Actualitate

Spania va susține R. Moldova în domeniul reformei justiției și combaterii corupției

În cursul întrevederii, oficialii au vorbit despre dinamica relaţiilor bilaterale, remarcînd intensificarea, în ultima perioadă, a dialogului politic dintre țara noastră şi Regatul Spaniei, inclusiv în cadrul forurilor internaționale. În context, Pavel Filip a subliniat necesitatea impulsionării cooperării economice, dezvoltării proiectelor investiționale comune, a schimbului de experiență în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere cu UE, reforma justiției și lupta împotriva corupției.

”Sperăm să păstrăm şi să dezvoltăm în continuare acest parteneriat important, să valorificăm tot potenţialul de cooperare bilaterală, să stimulăm contactele de afaceri și proiectele investiționale. Sîntem interesați de expertiza Spaniei în domeniul justiției și combaterii corupției, deoarece vedem eficiența Departamentului Național Anticorupție în România, modelul fiind preluat din Spania”, a spus Pavel Filip.

La rîndul său, Ramiro Fernández Bachiller a dat asigurări că Spania va susține Republica Moldova în procesul de integrare europeană cu expertiza și consultanța necesară. De asemenea, ambasadorul a spus că va transmite mesaje de încurajare a comunității de afaceri spaniole, dar și europene pentru a veni cu investiții în Republica Moldova.

”Știm cît de importante sînt reformele. Spania are experiența reformelor severe în perioada de criză, care au ridicat-o pe a cincea poziție printre țările Uniunii Europene. De aceea, puteți conta pe sprijinul Spaniei în structurile internaționale în efortul de integrare europeană și susținere la implementarea reformelor în justiție și anticorupție, precum și în derularea proiectelor de infrastructură, educație, turism, medicină, sau energie”, a spus diplomatul spaniol.

În final, părţile au convenit asupra menținerii unui dialog activ, atît pentru continuarea dezvoltării relaţiilor bilaterale, cît şi pentru o valorificare mai bună a intereselor comune ale celor două state la nivel european şi internaţional. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *