Internațional

Spania va trimite Ucrainei până la șase tancuri Leopard 2A4, dde fabricație germană

Spania intenţionează să trimită Ucrainei între patru şi şase tancuri Leopard 2A4, de fabricaţie germană, a anunţat miercuri, 1 februarie, cotidianul El Pais, care citează surse guvernamentale anonime de la Madrid, transmite Reuters.

Numărul exact de tancuri trimise de Spania va depinde de condiţia blindatelor respective disponibile şi de numărul altor ţări ce vor furniza în cele din urmă tancuri Ucrainei, potrivit surselor citate.

În această lună, Occidentul i-a promis Kievului că va livra tancuri grele pentru a ajuta forțele armate ucrainene să lupte contra forţelor invadatoare ruse care încearcă să avanseze în estul Ucrainei pentru a recuceri poziţiile pierdute în ultimele luni.

Marți, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a afirmat că guvernul de la Kiev se aşteaptă să primească, într-o primă etapă, între 120 şi 140 de tancuri occidentale de la o coaliţie de 12 ţări.

De asemenea, Kuleba a mai adăugat că tancurile ce vor fi primite în prima etapă includ modelele german Leopard 2, britanic Challenger 2 şi american M1 Abrams. Kievul mizează şi pe faptul că va fi convenită furnizarea de tancuri franceze Leclerc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *