Social

Specialiștii moldoveni în domeniul antiterorism nu vor mai fi instruiți în CSI

Instituțiile de studii ce pregătesc viitorii specialiști în domeniul antiterorism nu vor mai putea conlucra cu experții din Comunitatea Statelor Independente. Comisia pentru politică externă a Parlamentul a aprobat un nou aviz privind denunțarea Acordului cu CSI în domeniul pregătirii specialiștilor subdiviziunilor antiteroriste în instituțiile de învățământ, document semnat în Turkmenistan, în decembrie 2012, transmite Vocea Basarabiei.

”Denunțarea Acordului este motivată de lipsa colaborării în domeniul pregătirii specialiștilor subdiviziunilor antiteroriste cu părțile contractante la acest acord. În calitate de instituție responsabilă de acest domeniu, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a propus denunțarea acordului, având în vedere faptul că instituția nu a beneficiat de prevederile documentului și nu a delegat specialiști pentru efectuarea studiilor în spațiu CSI. Potrivit notei informative, domeniul reglementat în cadrul Acordului poate fi asigurat la nivel bilateral, prin încheierea acordurilor cu statele partenere”, se arată în comunicatul Parlamentului.

Proiectul privind denunțare acordului urmează încă să fie examinat în cadrul ședinței plenare. Amintim, șeful legislativului, Igor Grosu, a anunțat un amplu proces de retragere din CSI la începutul lunii mai. Juriștii au anunțat însă că procesul juridic ar putea dura câțiva ani, indiferent de deciziile luate la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. MAi, mai , mai…. va invatau asiaticii tehnici antiteroriste in CSI ! Ce presedinti rusofili ati avut ! Acum se vad toate tampeniile facute de ei si cum au tras tara spre Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *