Actualitate

Spînu: Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, livrate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia

Miercuri, 2 noimebrie, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Fapt ce demonstrează că gazele naturale și lumina NU pot veni doar din Rusia, a anunțat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, pe canalul de Telegram, transmite Jurnal.md.

„În premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est, și astfel a anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă. Miercuri, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Acestea completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre”, declară Spînu.

Potrivit vicepremierului, stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, reprezintă 157 de milioane m3.

„Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic”, a conchis ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *