CSI / RusiaRăzboiUcraina

Spionajul britanic: Rusia încearcă să evite un nou val de mobilizare înainte de alegeri prin recrutarea de străini pentru războiul din Ucraina

Autoritățile ruse încearcă să reînnoiască rândurile forțelor armate prin recrutarea de cetățeni ai țărilor vecine pentru a participa la război, informează Ministerul britanic al Apărării în raportul său de duminică, 3 septembrie.

Serviciile de informațiile militare britanice oferă câteva exemple relevante. În special în Armenia și Kazahstan, au fost văzute reclame online oferind prima plată la înrolarea în armata lui Putin în valoare de 495.000 de ruble (5.140 USD) și un salariu de 190.000 de ruble (1.973 USD).

De asemenea, recrutorii au devenit mai activi în regiunea Kostanai din Kazahstan, încercând să atragă populația etnică rusă pentru a servi în armată.

Autoritățile Federației Ruse promit obținerea accelerată a cetățeniei pentru străinii care au semnat un contract pentru serviciul militar. Din mai 2023, se arată în studiu, Rusia a cerut migranților din Asia Centrală să se alăture armatei, promițându-le salarii de până la 4.160 de dolari.

Recrutorii folosesc și metode violente, de exemplu, lucrătorilor migranți uzbeci din construcții din Mariupol li s-au confiscat pașapoartele la sosire și au fost forțați să se alăture armatei ruse, potrivit serviciilor de informații britanice.

Există cel puțin șase milioane de migranți din Asia Centrală în Rusia, pe care Kremlinul probabil îi vede ca potențiali recruți, potrivit Ministerului Britanic al Apărării.

„Rusia dorește probabil să evite alte măsuri nepopulare de mobilizare internă înainte de alegerile prezidențiale din 2024. Exploatarea cetățenilor străini permite Kremlinului să atragă resurse umane suplimentare pentru operațiunile sale militare în fața pierderilor tot mai mari”, scriu autorii revistei.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *