Internațional

Spioni militari ruși din GRU, cetățeni și firme din China – vizați de UE în cadrul primelor sancțiuni impuse vreodată împotriva atacurilor cibernetice

În total, au fost sancționate șase persoane și trei entități răspunzătoare de diferite atacuri cibernetice sau implicate în acestea. Din ele fac parte tentativa de atac cibernetic împotriva OIAC (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice) și cele cunoscute de public sub denumirile „WannaCry”, „NotPetya”, și „Operation Cloud Hopper”.

Sancțiunile includ o interdicție de călătorie și o înghețare a activelor. În plus, li se interzice persoanelor și entităților din UE să pună fonduri la dispoziția celor incluși pe listă.

Cine sunt cei sancționați: Gao Qiang (cetățean chinez), Zhang Shilong (cetățean chinez), Alexey Minin (GRU), Aleksei Morenets (GRU), Evgenii Serebriakov (GRU), Oleg Sotnikov (GRU), firmele Haitai Technology Development Co. Ltd (Tianjin, China), Chosen Expo; Korea Export Joint Venture (Coreea de Nord) și o direcție din cadrul GRU (Main Centre for Special Technologies).

https://www.g4media.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *