Actualitate

Spionii canadieni consideră că Rusia se pregătește de război

În cele 104 pagini ale raportului, expertii CSIS au analizat recentele schimbări în politica internă și externă a Rusiei.

Astfel, autorii raportului au ajuns la concluzia că poziția președintelui Vladimir Putin rămâne ferma, așa că este probabil că va continua să își continue politica expansionistă într-o încercare de a-și extinde influența în străinătate. În același timp, experții canadieni sunt convinși că deschiderea unui nou front în războiul hibrid pe care Rusia l-a inițiat împotriva Ucrainei în Crimeea și Donbas, este puțin probabil.

Dar, CSIS crede că Moscova va deschide un nou front militar și nu va ascunde implicarea sa sau sa evite responsabilitatea, așa cum a fost în cazul Ucrainei.

Între timp, în Europa, se aud voci tot mai puternice care fac apel să nu se opuna rezistenta agresiunii rusești, și să încerce să-i liniștească pe rusi. Canada, împreună cu aliații săi va trimite soldatii sau în Europa de Est, pentru a descuraja agresiunea rusă. Între timp, NATO a desfășurat cele mai multe exerciții pe scară largă în regiune de la sfârșitul Războiului Rece.

În același timp, în raportul CSIS spune că Rusia nu dorește să coopereze cu Europa și America de Nord. De asemenea, experții canadieni spun că sancțiunile, care acționează împotriva Rusiei de doi ani, nu au influentat politica rusă față de Occident. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *