Actualitate

„Sponsorii” lui Dodon ar putea fi deconspiraţi; PSRM figurează într-un dosar pentru folosirea fondurilor din străinătate

Reporterii RISE Moldova au dezvăluit „Operaţiunea rusească Bahamas”. Ei au arătat cum milioane de lei din offshore au ajuns la sponsorii oficiali ai lui Igor Dodon.

Potrivit investigaţiei, socialiştii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federaţia Rusă şi creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depăşeşte cu mult bugetul Partidului Socialiştilor de la alegerile locale din 2015.

Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidenţiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. Unii dintre ei sunt politicieni care au fost foarte văzuți în campania  liderului, Igor Dodon, candidatul cotat cu cele mai mari șanse la fotoliul de președinte.


În investigație se menționează că potrivit Raportului financiar pe anul 2015 al PSRM, partidul a încasat anul trecut peste 27 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, 21,5 de milioane de lei, provin din cotizații de membru de partid, iar 5,6 milioane de lei din donații. Bani au fost cheltuiți în același an. 
În campania electorală pentru alegerile locale din vara anului trecut, PSRM a făcut plăți de 18,5 milioane de lei, sumă comparabilă cu cea ridicată de la bancă în acest an de administratorul Exclusiv Media SRL, Petru Burduja, și distribuită sub formă de împrumut mai multor sponsori ai partidului.

timpul.md/rise.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *