Timpul Liber

Sport dis-de-dimineaţă

În cazul în care nu vrei să mergi la o sală de fitness sau aerobică, poţi încerca să-ţi faci un program propriu, pe care însă va trebui să îl respecţi cu sfinţenie, dacă vrei să te menţii, să te tonifici sau să slăbeşti.

Aleargă dimineaţa, până la ora 09.00, la o temperatură mai mică de 34 de grade Celsius, consumă băuturi hidratante şi fă duşuri cu apă călduţă după ce ai depus efort. Deshidratarea şi supraîncălzirea organismului te pot lăsa fără energie şi îţi pun sănătatea în pericol. Totuşi, nu renunţa să faci mişcare, chiar dacă este foarte cald. Pentru ca organismul să nu cedeze din cauza efortului depus în zilele caniculare, trebuie să mănânci micul dejun cu cel puţin jumătate de oră înainte de a face sport. Seara nu se recomandă să faci sport, deoarece organismul e suprastresat. Dacă nu îţi place să alergi, poţi să faci plimbări lungi cu bicicleta sau cu rolele. Mişcările la care îţi vei supune organismul îţi vor tonifia musculatura picioarelor destul de rapid. Pentru ca exerciţiile să aibă efect, trebuie să faci cel puţin 30 de minute de mişcare.

Chiar dacă e vară, nu uita: dacă alergi, vei reuşi să îţi tonifici braţele, iar dacă preferi plimbările cu bicicleta, vei scăpa şi de colăceii din jurul taliei. Urcatul scărilor în fugă şi câteva serii zilnice de abdomene sunt calea spre o talie subţire chiar şi vara. Tot bicicleta te ajută să îţi tonifici fesele. Acelaşi efect îl vei obţine şi dacă te vei plimba cu rolele cel puţin 30 de minute pe zi.
 
oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *