Actualitate

SRTv şi-ar putea retrage plângerea depusă la CEDO împotriva Guvernului Republicii Moldova

 Potrivit lui Tănase, SRTv a depus plângere pentru că în 2007 a fost privată de licenţa de difuzare a postului TVR 1 pe frecvenţa a doua de stat, care acoperă întreg teritoriul Moldovei. „Acum, că datele problemei se schimbă, urmează să discutăm acest subiect şi să vedem dacă SRTv mai consideră necesar să-şi menţină această cerere şi care ar fi la ora actuală pretenţiile lor, deoarece situaţia este alta decât a fost până la depunerea cererii”, a explicat Alexandru  Tănase.

Şi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a dat asigurări, astăzi, într-un interviu pentru un post tv, că acel conflict la CEDO, în momentul de faţă, când televiziunea română este din nou în Republica Moldova, nu mai are obiect, astfel încât va fi stins pe cale amiabilă.

Astăzi, 10 noiembrie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat cu unanimitate de voturi retransmiterea postului de televiziune TVR 1 în Republica Moldova prin reţeaua de stat Nr. 2 cu acoperire naţională. Retransmiterea postului TVR 1 de către 2 Plus a fost posibilă ca urmare a adresărilor din partea autorităţilor română. Pentru retransmiterea postului public românesc Societatea Telefe M International va cheltui circa 1 mln USD anual.

Elena Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *