ActualitateEconomie

Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 al Autostrăzii A0 Sud a ajuns la 63%

Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 al Autostrăzii A0 Sud a ajuns la 63%, iar antreprenorul a dat asigurări că va finaliza construcţia pe cei 17,96 kilometri în cursul acestui an, a anunţat vineri directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

“Constructorul grec (Aktor SA) continuă montarea grinzilor pe pasajul de pe A0 Sud, care supratraversează A1 (Autostrada Bucureşti – Piteşti). În această fază sunt montate tablierele metalice ale părţii centrale a pasajului construit pe lotul 3 (Bragadiru – Joiţa) al semi-inelului sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Pe secţiunile din capetele acestui pasaj grinzile au fost deja montate în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 a ajuns la 63%, iar antreprenorul a dat asigurări că va finaliza construcţia pe cei 17,96 km anul acesta (2024)”, a notat Pistol, pe pagina sa de Facebook. CNAIR a anunţat că traficul rutier pe A1 Bucureşti – Piteşti va fi deviat temporar, începând de joi seara, pe aproximativ 1,5 kilometri, pentru montarea grinzilor la pasajul care traversează autostrada la km 18. “Începând de joi, 11.04.2024, ora 20:00, până în data de 26.04.2024, circulaţia rutieră va fi deviată pe variantele de serviciu construite în proximitatea autostrăzii A1, Bucureşti – Piteşti, între km 18+185 şi km 18+615, pentru montarea tablierelor centrale ale pasajului de pe A0, lotul 3, care supratraversează A1 la km 18+400. Menţionăm că în zona unde circulaţia este deviată, viteza de deplasare este restricţionată la 40 km/h”, se arată în comunicatul CNAIR remis joi AGERPRES.

Variantele de serviciu vor avea câte două benzi de deplasare fiecare, atât pentru Calea 1, Bucureşti – Piteşti, cât şi pentru Calea 2, Piteşti – Bucureşti, cu o lăţime minimă de 3,5 metri. Benzile de circulaţie ale variantelor de serviciu vor fi delimitate prin marcaj temporar linie continuă de culoare galbenă, iar pe zona marginală, pe toată lungimea variantelor, vor fi amplasate balize direcţionale, montate din 5 în 5 m şi completate cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă. Pe partea marginală a variantelor de serviciu, din proximitatea zonei unde se execută lucrările la pasajul care supratraversează autostrada A1, se vor monta parapete de protecţie metalic sau prefabricat din beton, tip New Jersey, în vederea asigurării condiţiilor de securitate atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în şantier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *