ActualitatePolitică

Stamate îi „amenință” pe socialiștii lui Dodon: „Persoanele care vor purta panglica Sf. Gheorghe vor fi amendate”

La 9 mai, când în Republica Moldova este marcată Ziua Victoriei asupra fascismului, amenda pentru purtarea panglicii Sfântului Gheorghe va fi aplicată deopotrivă și pentru cetățenii simpli, și pentru organizatorii evenimentelor.

Astfel de precizare vine din partea deputatului PAS Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, transmite Știri.md.

„Este și pentru persoana fizică, și pentru persoana juridică, în funcție de cine o utilizează. Ar putea fi sancționate persoanele pentru utilizarea acesteia”, a declarat Stamate.

Parlamentarul a menționat că decizia PAS de a scoate această simbolică în afara legii este oportună în contextul războiului din Ucraina. De asemenea, Olesea Stamate a declarat că până la 9 mai, deputații PAS se angajează să le explice cetățenilor de ce nu trebuie să-și pună în piept panglica Sfântului Gheorghe.

„Este important să discutăm cu cetățenii, să comunicăm de ce acest lucru este important anume acum, anume în acest context destul de complicat și destul de fragil în care ne aflăm și să mizăm pe înțelegerea lor. Până la 9 mai, pentru că asta este data vulnerabilă, urmează să se facă aceste acțiuni și, noi, împreună cu colegii, urmează să le explicăm cetățenilor de ce am făcut acest lucru, de ce am luat această decizie și care sunt așteptările noastre față de comportamentul tuturor celor care vor celebra ziua de 9 mai”, a menționat deputatul.

Legea PAS care prevede interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe și a mai multor însemne ”utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității” prevede amendă de până la 9.000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice – până la 18.000 de lei.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.