Externe

Stânga radicală din Franța își anunță sprijinul pentru Hamas, organizația care a lansat atacurile teroriste soldate cu sute de civili uciși în Israel

A doua zi după ce luptătorii Hamas au lansat atacuri teroriste asupra Israelului, ucigând câteva sute de persoane și rănind alte mii, mai mulți lideri ai partidelor de stânga din Franța și-au anunțat sprijinul pentru Hamas, transmite G4media.

Jean-Luc Mélenchon și o serie de susținători ai mișcării sale Franța Nesupusă (Manuel Bompard, Louis Boyard etc.) au refuzat să califice atacul Hamas drept unul terorist, potrivit Le Figaro, în ciuda dovezilor că atacatorii Hamas au ucis cu sânge rece sute de civili israelieni.

Mișcările și grupurile de extremă stânga din Franța au mers chiar mai departe, aprobând de data aceasta atacurile Hamas împotriva civililor.

Este în special cazul Parti des Indigènes, care a luat naștere din Mouvement des Indigènes de la République creat în 2005 de Houria Bouteldja, purtătoarea sa de cuvânt, și Youssef Boussoumah. Bazat pe o ideologie postcolonială, acest mic grup își dedică cea mai mare parte a discursului său denunțării istoriei coloniale a Franței și a persistenței unui presupus rasism sistemic în țară, precum și susținerii cauzei palestiniene și denunțării politicilor Israelului, transmite Le Figaro.

Duminică, Parti des Indigènes a postat pe Twitter: „Fie ca Rezistența palestiniană, care își desfășoară acțiunea cu determinare și încredere în condiții eroice, să primească toată fraternitatea noastră militantă în aceste ore teribile. Palestina va învinge, iar victoria ei va fi a noastră”.

Acest mesaj a fost însoțit de un desen cu luptători Hamas pătrunzând pe teritoriul israelian cu un avion ultraușor: aceștia sunt luptătorii care au semănat teroarea în rândul populațiilor de la frontieră, masacrându-i în special pe participanții la o petrecere rave organizată în deșert, nu departe de Gaza. Sâmbătă, în ziua în care Hamas și-a început atacurile împotriva civililor israelieni, același cont de Twitter a proclamat: „Glorie rezistenței palestiniene”.

Această luare de poziție a făcut obiectul a numeroase reacții de indignare, printre care cea a Simonei Rodan-Benzaquen, directoarea Comitetului Evreiesc American în Franța și în Europa, care a interpelat public guvernul în legătură cu aceste afirmații, amintind de sancțiunea suferită în Franța pentru apologia terorismului.

Pe contul personal de Twitter, unde a salutat și ea ofensiva Hamas, scriind că „rezistența este un drept”, Houria Bouteldja consideră, de asemenea, că „ceea ce se întâmplă în prezent în Palestina este un test” pentru stânga franceză. Într-o serie de tweet-uri, militanta indigenă a analizat reacțiile din cadrul France Insoumise, întrebându-se dacă partidul lui Jean-Luc Mélenchon este pe cale să întoarcă spatele chestiunii palestiniene.

Parti des Indigènes a primit sprijinul contului Islam & Info și al managerului acestuia, Elias d’Imzalène, un militant islamist aflat în spatele mai multor acțiuni împotriva legii privind separatismul, a interzicerii abaya și a expulzării imamului Iquioussen.

Personalitate marcantă a mișcării post-coloniale de stânga, politicianul și activistul Françoise Vergès a legitimat duminică atacul Hamas, scriind pe Twitter: „Pe de o parte, există o ocupație colonială cu violența sa sistemică, rasismul structural, iluzia democrației, furtul de pământ și tortura; pe de altă parte, există o luptă legitimă pentru eliberare. Nimic altceva. Palestina va învinge!”

Colectivul Revoluția Permanentă, care cheamă la mitinguri pe 18 octombrie pentru a cere ca Franța să-l elibereze pe teroristul libanez pro-palestinian Georges Ibrahim Abdallah, și-a proclamat, de asemenea, sprijinul pentru Hamas pe site-ul său după atacul asupra Israelului. „Rezistența în fața opresiunii și a colonialismului nu este terorism”, a scris Philippe Alcoy într-un lung articol publicat sâmbătă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. pai stanga radicala franceza e formata in proportie de 90% din cetateni francezi de origine araba !
    baietii aia care striga : Sus cu munca sa-ajungem cu mana la ea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *