CSI / RusiaRăzboi

​Stare de asediu în Herson: „Inamicul a minat toate obiectivele de infrastructură critică”. Oamenii nu au apă și electricitate

Companiile de utilități din Herson lucrează pentru a restabili infrastructura critică minată de ocupanții ruși înainte să fugă, majoritatea locuințelor din orașul din sudul Ucrainei fiind la ora actuală fără electricitate și apă, au declarat duminică oficialii regionali, transmite Hotnews.

Guvernatorul regiunii, Iaroslav Yanushevych, a declarat că autoritățile au decis să mențină starea de asediu de la ora 17.00 până la ora 8.00 și să interzică oamenilor să părăsească sau să intre în oraș, ca măsură de securitate, potrivit Reuters.

”Inamicul a minat toate obiectele de infrastructură critică. Încercăm să ne întâlnim în câteva zile și (apoi) să deschidem orașul”, a declarat Yanushevych la televiziunea ucraineană, adăugând că speră ca operatorii de telefonie mobilă să poată începe să lucreze de duminică.

Iuriy Sobolevskiy, prim-vicepreședinte al consiliului regional din Herson, a adăugat pentru Ukrainian TV: ”Majoritatea caselor nu au electricitate, nu au apă și au probleme cu alimentarea cu gaz”.

De asemenea, și șeful căilor ferate ucrainene de stat a declarat că se așteaptă ca serviciile de transport feroviar către Herosn să fie reluate săptămâna aceasta.

Cu toate acestea, un alt oficial regional a declarat că, deși operațiunile de deminare sunt în curs de desfășurare și autoritățile lucrează pentru a restabili serviciile esențiale, din punct de vedere umanitar situația din oraș ”rămâne foarte dificilă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *