Actualitate

START CONCURS pentru selectarea a 3 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii

Conform Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, cei 3 membri se numesc cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, transmite IPN.

Potrivit regulamentului de desfăşurarea a concursului, la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii poate candida profesorul de drept titular care deţine cetăţenia Republicii Moldova, are capacitate deplină de exerciţiu, are studii superioare juridice, iar la momentul numirii desfăşoară activitate didactică în instituţii de învăţământ superior în ştiinţe juridice.

De asemenea, candidatul trebuie să aibă o experienţă de cel puţin 5 ani în activitatea didactico-ştiinţifică, o reputaţie ireproşabilă, să cunoască limba de stat şi să nu aibă antecedente penale. Candidaţii, la momentul numirii, nu trebuie să fie membri ai vreunui partid politic.

Candidaţii urmează să depună un dosar de participare la concurs care include: copia buletinului de identitate şi a fişei de însoţire, CV, copia diplomei de studii superioare şi copia carnetului de muncă. Dosarul trebuie să mai conţină şi cazierul judiciar, certificatul medical de sănătate, şi dovada desfăşurării activităţii didactico-ştiinţifice (gradele didactice, titlurile ştiinţifice, lista publicaţiilor). Candidaţii mai urmează să aibă declaraţia pe propria răspundere că nu este membru al vreunui partid politic şi scrisoarea de recomandare din partea persoanelor care activează în domeniul jurisprudenţei şi/sau desfăşoară activitate didactico-ştiinţifică.

Copiile documentelor prezentate pot fi autentificate notarial sau se prezintă împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor. Candidaţii la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii vor depune dosarele în perioada 9 – 16 decembrie, la sediul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în biroul 1006. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *