Actualitate

Start la primul forum regional al ADR Centru

În debutul forumului, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a salutat participanții la eveniment și a menționat că prioritățile de dezvoltare regională în Republica Moldova pornesc de la dezideratul de a crește nivelul de trai pe întreg teritoriul țării. „Investițiile în domeniul dezvoltării regionale vor asigura dezvoltarea pe termen lung a economiei regiunii: infrastructura fizică, resurse umane, agricultură, inovații, mediu și vor menține o relație deschisă cu investitorii” a mai adăugat ministrul.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Tudor Meșina, a mulțumit celor prezenți pentru interesul sporit față de lucrările forumului. „Regiunea de Dezvoltare Centru tinde să ofere cele mai avantajoase posibilități de investiții, iar fiecare proiect implementat aici în regiune, de agenție sau de partenerii noștri, constituie o dovadă a faptului că regiunea este în continuă schimbare și trebuie investiți bani și resurse pentru dezvoltarea ei” a mai specificat directorul ADR Centru.

În discursul său Grigore Cobzac, președintele Consiliului regional pentru Dezvoltare Centru a menționat că în obiectivele prioritare ale activității Consiliului regional pentru Dezvoltre Centru se regăsește și prioritatea ce ține de încurajarea dezvoltării economice a regiunii și atragerea investițiilor.

Forumul reprezintă o platformă deschisă și interactivă pentru schimb de cunoștințe și practici în domeniul dezvoltării regionale în scopul consolidării capacităților actorilor regionali în atragerea investițiilor și promovarea inovațiilor în Regiunea de Dezvoltare Centru. De asemenea, forumul reprezintă o excelentă oportunitate de a stabili parteneriate pentru cooperare la nivel intermunicipal, regional și transfrontalier.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *