Actualitate

START pentru iarmaroacele de promovare a fructelor moldoveneşti

Această acţiune face parte din iniţiativa Guvernului de solidarizare naţională în sprijinul producătorilor autohtoni de fructe şi legume, afectaţi de restricţiile impuse de Federaţia Rusă.

Acţiunea cu genericul:„Fructele noastre sunt cele mai gustoase” prevede organizarea, începând cu16 august şi până la finalul perioadei de recoltare, a unor iarmaroace agricole în toate raioanele, scrie IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Iurie Leancă a făcut mai multe cumpărături la acest iarmaroc şi a discutat cu vânzătorii despre posibilităţile de comercializare a produselor. „Am luat mere, struguri, două borcane cu miere pentru a le duce la un azil de bătrâni din localitate. Pentru mine am luat usturoi proaspăt şi ardei iute”, a spus şeful executivului, care a mai cumpărat prune şi piersici pentru o bătrână venită la piaţă.

La eveniment a participat şi ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, care a spus că trebuie să fie dezvoltată infrastructura vânzării. „Sunt sate în care tradiţional s-au dezvoltat pieţe. Va fi un proiect de 120 milioane de euro, bani de la Banca Europeană de Investiţii, ca să putem amenaja pieţe centrale şi locale”, a menţionat Vasile Bumacov.

Guvernul a anunţat un set de măsuri în sprijinul agricultorilor, a fost aprobate compensaţii pentru producătorii de prune, mere şi legume (roşii, castraveţi), s-au făcut şi completări la Codul Fiscal în susţinerea agricultorilor.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *