Chișinău

START pentru înregistrarea candidaților la Primărie

Vicepreşedintele Consiliului electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău Sergiu Mâţu a comunicat că actele vor fi recepţionate în zilele de luni până sâmbătă între orele 9.00 şi 17.00. Dacă în aceeaşi zi vor depune actele mai mulţi concurenţi, ordinea prealabilă în buletinele de vot va fi decisă prin tragere la sorţi.

Sergiu Mâţu a mai comunicat că deja şase persoane au solicitat liste de subscripţie pentru a colecta semnături pentru a candida independent la funcţia de primar şi şapte – pentru cea de consilier local. Pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcţia de primar este nevoie de 10.000 de semnături, iar pentru consilier municipal – 250.

La funcţia de porimar al capitalei şi-au anunţat intenţia de a candida actualul edil Dorin Chirtoacă, socialista Zinaida Greceanîi, iar PLDM îl propune pe fostul primar Serafim Urechean. Candidatul Partidului Nostru, Ilian Caşu a anunţat că va depune mâine actele pentru a fi înregistrat. Din partea PCRM va candida omul de afaceri Vasile Chirtoca.

sursa: radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *