Actualitate

Stataliștii socialiști refuză să respectea legea supremă a R. Moldova / Alianța banditească Dodon+Șor e disperată să evite anticipatele

Deputații PSRM vor cere astăzi, în timpul ședinței plenare, adoptarea unei declarații privind nerecunoașterea avizului Curții Constituționale potrivit căruia există temei de dizolvare a Parlamentului. Cel puțin asta susține deputatul PSRM, Grigore Novac.  

Deputatul PSRM, Grigore Novac, spune că formațiunea sa va mai cere parlamentului să adopte o declarație prin care vor solicita demisia celor 3 judecători ai Curții Constituționale care au decis că există temei de dizolvare a Parlamentului.

„Contăm pe sprijinul tuturor care sunt împotriva procesului de uzurpare a puterii în stat și de supunere politică a Curții Constituționale. Curtea trebuie să stea la straja Constituției și să ofere previzibilitate în timp. Noi, deputații plecăm, dar deciziile Curții vor produce efecte în timp” a spus deputatul PSRM, Grigore Novac în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

„Ceea ce intenționează să facă această coaliție PSRM-Șor este un act politic, fără consecințe juridice. Decizia Curții este perfect legală, n-a făcut decât să constate că au fost întrunite ambele condiții de dizolvare a Parlamentului. Această declarație a coaliției majoritare nu va avea nicio repercusiune asupra deciziei Curții. Din proiectele PSRM pe care le vedem este clar că ei s-au resemnat și se pregătesc de campanie electorală”, a spus președintele interimar PAS, Igor Grosu.

La 15 aprilie, Curtea Constituțională a decis că au fost întrunite condițiile care permit dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, șeful statului trebuie să semneze decretul de dizolvare și să anunțe data scrutinului anticipat. Totuși, Legislativul nu poate fi dizolvat pe perioada stării de urgență, instituită în Republica Moldova până la data de 30 mai.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *