Externe

Statele europene recunosc eşecul modelului multicultural

Preşedintele Franţei, a afirmat într-o emisiune de la TF1, că statele europene se preocupă mai mult de cei care vin şi nu de entitatea ţării care îi găzduieşte.

„Nu ne dorim o societate în care comunităţile coexistă una alături de cealaltă. Daca vii in Franta, accepţi să te contopeşti într-o singură comunitate, comunitatea naţională. Dacă nu accepţi asta, nu vii în Franţa", a subliniat el.

David Cameron a spus şi el, într-o conferinţă de la Munchen că „doctrina multiculturalismului de stat”, care încurajează diferite culturi să trăiască separat una de cealaltă a eşuat.
Cameron a făcut o legătură dintre eşec şi creşterea extremismului islamist, spunând că Anglia are nevoie mult mai puţin de o toleranţă pasivă, care se desfăşoară în ultimii ani.

Şi Sarcozy a făcut referire la musulmani, spunând că nu îşi doreşte în Franţa „rugaciuni de manieră ostentativă în stradă”. El a subliniat că societatea franceză nu îşi doreşte să schimbe stilul său de viaţă sau egalitatea drepturilor dintre bărbaţi şi femei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *