Externe

Statele Unite se tem că Rusia va lansa un atac cibernetic pe 8 noiembrie şi pregătesc o ripostă

Oficiali americani au declarat pentru NBC News că există temeri că Rusia îşi va utiliza capacităţile cibernetice pentru a perturba scrutinul din Statele Unite. Serviciile secrete americane nu se aşteaptă la un atac informatic care să vizeze infrastructura esenţială din SUA – o situaţie care ar putea fi catalogată drept act de război -, dar ar putea avea loc incidente de genul dezvăluirii unor documente false sau a propagării unor informaţii cu scop de manipulare în mediile de socializare online.

Vineri, un hacker care are pseudonimul "Guccifer 2.0" – atribuit de serviciile americane structurilor secrete din Rusia – a avertizat prin Twitter că alegerile prezidenţale şi parlamentare din SUA vor fi "monitorizate din interiorul sistemului".

Administraţia SUA a pregătit măsuri pentru contracararea unui eventual atac cibernetic. Hackeri ai armatei americane au pătruns deja în reţeaua electrică a Rusiei, în sistemele de telecomunicaţii şi în sistemele de comandă ale Kremlinului, făcându-le vulnerabile la un atac cibernetic american dacă va fi necesar, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii americane citat de NBC News.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *