Actualitate

Staţia de tratare a apei din Cahul a început să funcţioneze

Reabilitarea staţiei din Cahul, care asigură tratarea apelor uzate colectate din rîul Prut, face parte din proiectul investițional “Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul”, realizat în cadrul programului “Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Lucrările de renovare au un buget de aproape 11 milioane de lei, asigurat de Guvernul Germaniei.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a evaluat derularea lucrărilor la staţia din Cahul. “Această staţie a fost dată în exploatare în anul 1970 şi pînă în prezent nu a fost renovată niciodată. Reconstrucţia era neapărat necesară şi pentru că ţevile, conductele tehnologice au depăşit toate termenele admisibile de valabilitate. Reabilitarea acestei staţii are un impact important pentru că deserveşte o localitate din zona de sud, mult mai afectată de secetă, şi are scop primordial să le facă viaţa oamenilor de aici mai uşoară, cu acces la servicii de calitate”, a menţionat oficialul.

Capacitatea staţiei de tratare a apei din Cahul este de 17,4 mii m3/zi. Deoarece lucrările de reparaţie încă nu au fost finalizate, deocamdată staţia este utilizată în proporţie de 50 la sută. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, lucrările urmează să fie finalizate în deplină măsură pînă la finele anului curent. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *