CSI / Rusia

Statistici reale despre CATASTROFA DIN FEDERAȚIA RUSĂ (XII) – Medicamentele sunt de trei-patru ori mai scumpe decât preparatele similare în alte state

Oficialii de la Kremlin dispun, de asemenea, de vaporul „Rossia”, iahtul „Sirius”, iahtul de lux „Olimpia”, iahtul de serviciu „Burevestnik” şi iahtul „Pallada”. Întreţinerea întregului patrimoniu se ridică la circa 1,5 miliarde de dolari. Spre comparaţie, preşedintele SUA are două reşedinţe: Casa Albă şi Camp David.

Agenţia federală „Roszdravnadzor” a început elaborarea unor amendamente pentru Legea preparatelor farmaceutice, care vor permite testarea medicamentelor pe copii. Potrivit legislaţiei în vigoare, în Rusia este interzisă testarea clinică substanţelor medicamentoase pe minori.

În Rusia sunt înregistraţi oficial: peste 12 milioane de invalizi, mai mult de 4,58 milioane de alcoolici, circa 2,87 milioane de narcomani, 978 mii de bolnavi psihic, circa 890 mii de bolnavi de tuberculoză, peste 22,4 milioane de hipertonici şi cel puţin 2,38 milioane de persoane infectate cu virusul HIV.

Rusia ocupă locul doi în lume la capitolul medicamente contrafăcute. 82% din preparatele medicamentoase comercializate în farmacii sunt falsificate sau expirate. De obicei, „producătorii” nu adaugă cantitatea suficientă de substanţă activă în medicamente sau fabrică pastile din cretă. Venitul obţinut în urma comercializării medicamentelor falsificate se ridică la 300 milioane de euro. Doar 2% din întreprinderile de profil produc medicamente în corespundere cu normele internaţionale şi doar 10% din acestea pot utiliza materie primă locală. În Rusia, medicamentele sunt de trei-patru ori mai scumpe decât preparatele similare în alte state.

În 2007, alocaţiile din bugetul de stat pentru sfera socială (educaţie, sănătate, cultură, sport etc.) au constituit: 70,3% – în statele înalt dezvoltate, 64,1% – în republicile din America de Sud, 54,6% – statele din Asia, 50,1% – în ţările din Africa şi doar 15% – în Rusia.

(Va urma)

Traducere I.M.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *