Actualitate

Statutul de neutralitate al Republicii Moldova, în gura rușilor

Partidul Comunist din Republica Moldova a depus un proiect de lege în Parlament, referitor la neutralitatea permanentă a statului și la sărbătorirea zilei victoriei.

„Constituția Republicii Moldova prevede că este un stat neutru și că nu face parte din niciun bloc militar, dar cooperează cu NATO în baza unui program de parteneriat individual, ceea ce permite soldaților din Republica Moldova să ia parte la operațiunile NATO de menținere a păcii”, scrie ITAR-TASS.

Agenția de presă omite să menționeze că tot în Constituție este prevăzut ca „Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său”, dar că Federația Rusă are trupe în regiunea transnistreană încă din perioada sovietică.

„Președintele României, Nicolae Timofti, […] spune că el ar fi susținut aderarea Republicii Moldova la NATO dacă ar depinde de el”, mai scrie ITAR-TASS. Nicolae Timofti este președintele Republicii Moldova, afirmația de mai sus aparținând fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *