UE / Nato

Stefan Fule pleacă de urgență la Kiev. Europenii caută soluții de eliberare a Iuliei Timoșenko

Stefan Füle, va sosi joi seara la Kiev, urmând ca vineri să aibă o serie de întâlniri, a indicat purtătorul său de cuvânt, Peter Stano, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, după cum relatează agenţia citată. 

Stefan Füle, care a revenit la Bruxelles miercuri după ce s-a aflat trei zile la Kiev, va avea întrevederi cu reprezentanţii puterii, dar şi cu cei ai opoziţiei şi societăţii civile. 

Noua vizită a comisarului european intervine după ce Rada Supremă (parlamentul ucrainean) a respins, joi dimineaţa, toate proiectele de lege ce permiteau transferarea în străinătate pentru îngrijiri medicale a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko, transferare solicitată de Uniunea Europeană înainte de prevăzuta semnare a Acordului de asociere cu Ucraina, cu prilejul summit-ului european de la Vilnius din 28 şi 29 noiembrie. 

Peter Stano a refuzat să facă speculaţii în legătură cu semnarea sau nu a acordului. El a amintit însă că raportul final al emisarilor Parlamentului European, aşteptat în zilele următoare, va fi "decisiv" pentru a permite statelor membre să ia o decizie în legătură cu Ucraina. 

Sursa: Moldpres.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *