Politică

Štefan Füle RECONFIRMĂ sprijinul UE în parcursul EUROPEAN al R. Moldova

Oficialul a menționat că Acordul de Asociere, dar şi de Liber Schimb vor contribui la crearea unui spațiu de prosperitate economică bazat pe valori comune.

Despre aceasta anunță serviciul de presă al Guvernului, cu referire la întrevederea dintre prim-ministrul Iurie Leancă și Štefan Füle la Strasbourg.

Cei doi oficiali, au vorbit despre realizarea obiectivelor prioritare ale agendei europene a Republicii Moldova pentru perioada pre şi post-Vilnius. Sursa citată anunță că Štefan Füle încurajează Republica Moldova în realizarea reformelor pentru modernizarea țării după modelul European.

Părţile au subliniat importanţa asigurării parcurgerii la nivelul UE a tuturor procedurilor necesare pentru semnarea Acordului de Asociere nu mai tîrziu de luna septembrie 2014.

Totodată, oficialii au vorbit despre stadiul consultărilor asupra Planului de Acţiuni pentru susţinerea reformelor în Republica Moldova pentru anii 2013-2016, UE oferindu-ne asistenţă financiară în acest scop, în baza principiului „more for more”, adică pentru statele din cadrul Parteneriatului Estic, care realizează mai multe reforme.

TIMPUL.MD via NOI.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *