Actualitate

Ștefan Petrache, interpret, artist emerit

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949, în s. Vânători, r-nul Nisporeni. După ce absolvă Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău, este angajat ca solist (1974-1975) în Orchestra de estradă și simfonică a Radioteleviziunii Moldovenești. Apoi este solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont” (1977) și „Contemporanul” (1978-1981) din capitală, apoi conduce Formația „Plai” (1982-1987). 
Ulterior, Ștefan Petrache activează în calitate de solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău (1988-1990). În 1986, devine artist emerit, iar în 1993 i se conferă Medalia „Meritul Civic”.

De-a lungul anilor, a înregistrat mai multe piese care au rămas în memoria melomanilor: „În august”, „Chemarea casei părintești”, „Adevăruri”, „Eu vin”, „Șapte căni”, „Ce te legeni, codrule”, „Și dacă ramuri bat în geam” ș.a.

În ultimii (mulți) ani, de când s-a retras din activitatea artistică, s-a ocupat de afaceri. Ca de obicei, despre el se spune că este modelul de artist care, când trebuie, trage la timp cortina și apare în scenă doar de dragul unui cerc restrâns de prieteni.

Cu prilejul zilei de naștere, echipa ziarului TIMPUL îi dorește La mulți ani, realizări frumoase și multă sănătate!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *