Actualitate

Ştefan Popa Popa’s, după atacul de la Charlie Hebdo: A rămas un gol imens în peisajul caricaturii mondiale

„S-a produs asupra umanităţii, în definitiv, pentru că doi dintre ei, după părerea mea, erau unii dintre cei mai importanţi caricaturişti nu numai ai Franţei, ci ai lumii, Cabu şi Wolinski şi cred că s-a ajuns prea departe. Este incalificabil ceea ce s-a petrecut. Este o crimă odioasă. Asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple”, a afirmat Ştefan Popa Popa’s.

Întrebat dacă astfel de atacuri teroriste îi vor determina pe caricaturişti să nu mai publice caricaturi despre Islam, el a răspuns că „în momentul în care caricatura devine nu o bucurie, ci devine un chin,  s-a depăşit un anumit prag şi trebuie făcut cu foarte mare pricepere”.

”Cei de la această revistă nu au făcut caricaturi exagerate vizavi de Islam. Poate, ştiu eu, redactorul-şef să fi făcut puţin vizavi de a deranja aceşti extremişti, pentru că lumea arabă şi lumea normală gândeşte cu totul şi cu totul altfel. Eu zic că se vor intensifica, întrucât caricaturiştii sunt o familie (…). Pe caricaturişti nu poate să-i sperie nimeni”, a spus caricaturistul. 

În opinia sa, „limita caricaturii şi a artei nu poate fi măsurată cu metrul, ci pur şi simplu în funcţie de gradul de cultură, de cei şapte ani de-acasă există o limită în care poţi să-i bucuri pe cei din jur, nu poţi să faci orice şi oricum şi oriunde şi oricât, trebuie să ai o decenţă şi o limită, fără să deranjezi mai ales acel aspect spiritual al unei civilizaţii”.

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *