ActualitateExterne

Stellantis anunță că va investi 103 milioane de euro în Ungaria

Stellantis a anunţat luni că va investi 103 milioane de euro la facilitatea sa Szentgotthard din Ungaria pentru a produce din 2026 module cu acţionare electrică (EDM), care vor ajuta producătorul auto să-şi extindă portofoliul de vehicule electrice (EV), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Este a treia investiţie a Stellantis într-o facilitate de producţie EDM, după cele de la Tremery-Metz, în Franţa, şi Kokomo, Indiana, în Statele Unite.

În plus, Stellantis va majora anul acesta producţia următoarei generaţii de transmisii electrificate cu dublu ambreiaj (eDCT) pentru maşini hibride şi vehicule hibride plug-in la facilitatea sa din complexul Mirafiori, în Italia.

Investiţiile vor ajuta al treilea producător auto mondial să se apropie de obiectivul de a vinde în Europa doar maşini electrice pe baterii până în 2030. În următorul deceniu, compania va investi 50 miliarde de dolari în eforturile de electrificare.

Extinderea uzinei din Szentgotthard, unde acum se produc motoare cu combustie internă pentru vehiculele Stellantis, va include asamblarea şi testarea de module cu acţionare electrică 3-in-1.

Stellantis a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo

Stellantis a prezentat în octombrie noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 de euro (24.540 dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmele auto din China.

Vehiculele electrice (EV) sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajaţi de subvenţiile guvernamentale.

Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *