Eveniment

Stingeți lumina. Republica Moldova marchează Ora Planetei

Aceasta are scopul să atenţioneze asupra efectelor încălzirii globale, schimbărilor climatice, poluării şi protecţiei naturii.

Ministerul Mediului a pregătit cu acest prilej un program de activităţi cultural-artistice, preconizat să se desfăşoare astăzi între orele 16.30-22.00, pe strada pietonală Eugen Doga din Chişinău.

Programul va demara cu un concurs de desen pe asfalt pe aleea de pe bulevardul Grigore Vieru. Ulterior, participanţii la eveniment vor putea urmări un spectacol prezentat de Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă”, show-uri de lumini şi făclii, recitaluri susţinute de artişti din ţară etc.

Programul mai prevede și o cursă de ciclism. La ora 20.30, alături de mii de oraşe din lume, în capitală pentru o oră va fi stinsă lumina.

Prima Oră a Planetei (Earth Hour 60+) a fost organizată de World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natură) în anul 2007, în Australia, iar campania a fost de succes, întrunind peste două milioane de oameni. În anul trecut, luminile au fost stinse în peste şapte mii de oraşe din 160 de ţări.

În R. Moldova evenimentul este organizat al optulea an consecutiv. Potrivit unor estimări, dacă astăzi, timp de o oră, toţi consumatorii casnici din ţara noastră ar deconecta energia electrică, s-ar economisi circa 278 mii de kilowaţi pe oră. Pentru producerea acestei cantităţi de energie se consumă 86,8 mii de metri cubi de gaze naturale, în urma arderii cărora se emit în atmosferă 165 tone de gaze cu efect de seră.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *