Actualitate

(ȘTIREA ZILEI) George Simion nu mai are interdicția de a intra în Moldova

George Simion a făcut acest anunț pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Tânărul califică decizia magistraților drept o victorie. „Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în aceste 5 luni groazniceÎmi fac bagajul rapid și vin la Chișinău. Ne vedem mâine, la ora 17:00, când mergem împreună in marș pentru Unire!”, scrie George Simion.

În luna mai a acestui an, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, care este cetăţean român, a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a fost expulzat din Republica Moldova, cu o interdicţie de intrare în ţară pe termen de 5 ani.

Potrivit președintelui Acțiunea 2012, prima instanţă a respins cererea de anulare a interdicţiei şi ca urmare a fost făcut un recurs la Curtea de Apel, dar examinarea acestui dosar a fost tergiversată.

Atunci mai mulți interpreți de muzică ușoară și populară, actori și scriitori s-au solidarizat cu George Simion, solicitând prin intermediul unei scrisori deschise Guvernului și Președinției de la Chișinău revocarea de urgență a deciziei de expulzare a acestuia de pe teritoriul Republicii Moldova. Eugen Doga, Nicolae Botgros, Nicu Țărna, Ion Paladi, Cristofor Aldea Teodorovici, Sandu Grecu, surorile Osoianu sunt doar câteva din numele sonore care s-au alăturat apelului public.

George Simion a mai fost vizat de o interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în decembrie 2014, dar măsura a fost anulată în doar câteva ore.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *