Actualitate

(ȘTIREA ZILEI) Vlad Filat rămâne în arest încă 30 de zile. Sechestru pe TOATE bunurile ex-premierului

Procurorul anticorupţie, Adriana Beţişor, a spus că au fost aduse probe noi că, dacă învinuitul va fi cercetat în stare de libertatea, ar putea fi admise imixtiuni în cadrul cercetării. Procurorii au calificat ca o eschivare faptul că Vlad Filat a refuzat să vină la şedinţă. Procurorul a refuzat să comenteze informaţiile, lansate anterior de către organele de anchetă, privind femeia care a fost anunţată în căutare, fiind bănuită că a participat la spălare de bani şi la procurarea unor bunuri prezente în dosarul Filat.

Ea a reiterat că pe toate bunurile care au fost recunoscute ca aparţinând lui Vlad Filat acum este pus sechestru.

Avocatul politicianului, Igor Popa, a spus înainte de pronunţarea deciziei că a prezentat suficiente probe precum că Vlad Filat nu se va eschiva de la anchetă şi că nu va putea influenţa martorii. Cât ţine de faptul că Vlad Filat nu a participat la şedinţa de judecată, Igor Popa a spus că acesta este dreptul său, dacă nu vrea, poate să nu participe. Avocaţii au cerut în această dimineaţă ca judecătorul Pavliuc să fie recuzat pe motiv că ar fi rudă cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, însă cererea a fost respinsă.

Vlad Filat este învinuit că ar fi estorcat 250 de milioane de dolari de la omul de afaceri Ilan Shor. Învinuirea s-a bazat pe un autodenunț al acestuia, în care se vorbește inclusiv despre implicarea directă sau indirectă a lui Vlad Filat în tranzacțiile dubioase din sistemul bancar și concesionarea controversată a Aeroportului Internațional Chișinău unei companii din Rusia.

Referendu-se la faptul că Filat nu s-a prezentat la şedinţa de judecată, invocând starea sănătăţii, procurorul Beţişor a spus că în certificatul medical se constată anume că Vlad Filat este apt pentru a participa la proces.
 
radiochisinau.md / IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *