Social

Știri pe scurt! 12 morți în accidente rutiere în weekend

Cel mai tragic şi grav accident de circulaţie a avut loc în raionul Anenii Noi, unde au decedat 4 persoane şi alte 5 au fost rănite, informează MOLDPRES.

Un alt accident tragic s-a produs în comuna Stăuceni, soldat cu decesul a doi minori, care se aflau într-un automobil care nu a cedat drumul unui microbuz care avea prioritate.

Un minor de patru ani a decedat împreună cu tatăl său de 26 de ani într-un alt accident, produs în apropierea satului Porumbeşti, raionul Cantemir, după ce automobilul în care se aflau s-a izbit violent într-un copac de pe marginea drumului.

Încă două persoane au murit în accidentul din satul Fârlădeni, raionul Hânceşti.

Conducătorul unui automobil de model Volkswagen, în stare de ebrietate şi fără permis de conducere, a lovit o motocicletă. În urma impactului, motociclistul şi pasagera acestuia au decedat pe loc.

Șoferi de troleibuze testați

Timp de o lună, 156 de șoferi de troleibuze din cele trei parcuri de troleibuze din municipiul Chișinău au beneficiat de un curs de instruire, având la bază tematica „Securitatea circulaţiei rutiere”. Cursurile au avut ca scop consolidarea cunoştinţelor profesionale ale conducătorilor auto a transportului în comun. La finele fiecărui seminar, conducătorii de troleibuze au trecut o testare care a apreciat nivelul cunoştinţelor Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Potrivit Poliției rutiere, rezultatele testării au arătat că o parte din şoferii supuşi examinării cunoșteau la un nivel scăzut prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, iar astfel, zilnic, puneau în pericol viețile călătorilor.

Rusia vrea consulat în Transnistria

Principalul scop al vizitei vicepremierului rus Dmitri Rogozin în R. Moldova la 16-17 noiembrie este rezolvarea problemei deschiderii unui consulat rus în Transnistria, informează ITAR-TASS. „Voi insista asupra acestui lucru, aceasta este poziția mea de principiu, dacă voi merge în R. Moldova, singurul scop va fi de a ridica problema deschiderii acestui consulat”, a declarat Rogozin, pentru ITAR-TASS, comentând informațiile privind o posibilă anulare a vizitei. Potrivit lui Rogozin, există două probleme nerezolvate între Rusia și R. Moldova, asupra cărora cele două țări nu sunt de acord, și anume, deschiderea unui consulat în Transnistria și datoria pentru gazele rusești.

Un nou concurs pentru șefia „Moldova 1”

Un nou concurs pentru desemnarea directorului „Moldova 1” va fi organizat pe data de 14 decembrie, potrivit unei decizii a Consiliului de Observatori al Companiei „Teleradio-Moldova”. Dosarele de participare la examinare pot fi depuse în perioada 3-9 decembrie 2012. Postul național de televiziune nu are un director din 29 februarie 2012, după demisia Angelei Sârbu. Până acum, toate tentativele de a alege o nouă conducere în fruntea „Moldova 1” au eșuat. Interimatul funcţiei este asigurat de Efim Josanu, care a participat la primul concurs şi a primit trei voturi de încredere din partea membrilor CO, în vreme ce avea nevoie de susținere din partea a cel puțin cinci membri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *