Eveniment

Știri pe scurt: Capitala Daciei, în traseele turistice europene

Este un proiect cofinanţat de Comisia Europeană şi are ca scop principal diversificarea ofertei turistice europene şi creşterea vizibilităţii zonei Dunării inferioare şi de mijloc. În acest context, va fi reabilitat Capitoliul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Proiectul „Ruta împăraţilor romani” se va derula în perioada mai 2013 – octombrie 2014.

Sală de lectură în limba engleză

În incinta Bibliotecii „B.P. Hasdeu” din Chișinău va fi deschisă o sală de lectură academică în limba engleză. Aceasta va fi posibil datorită donației oferite de către organizația „Moldova AID", Carolina de Nord, SUA. Fondatorul și președintele acesteia, Elena Dragalin, afirmă că se dorește ca cercetările să fie făcute și în limbi străine. „Cu această donație extindem accesul la cărți academice pentru a încuraja cercetarea și dezvoltarea în diferite domenii ale științei și tehnicii în Republica Moldova și de a promova limba engleză ca platformă universală pentru accesarea informației", a afirmat Elena Dragalin.

Conform PIB-ului, R. Moldova ocupă locul 104

Conform datelor raportului de competitivitate economică pregătit de Forumul economic mondial, R. Moldova ocupă locul 104 în clasamentul internațional privind economiile naționale brute din 144 de țări ale lumii. Clasamentul privind economiile naționale brute s-a raportat la procentul PIB, unde cel mai mare procent se menționează la nivelul 59,6%, iar cel mai mic la – 10%. R. Moldova a acumulat în acest clasament 13,9%.
Primele poziții ale clasamentului sunt ocupate de Kuwait, Quatar, Iran, Timorul de Est, China, Algeria.

Au confiscat miez de nucă, portocale și alcool etilic

Ofiţerii Direcţiei investigare a fraudelor din cadrul Departamentului Poliţie au confiscat săptămâna trecută 2000 kg de portocale, în raionul Fălești, după ce s-a dovedit că șoferul microbuzului care transporta marfa nu avea acte de proveniență pentru aceasta. Din același motiv au fost confiscate 1100 kg miez de nucă și 600 litri de alcool etilic în raioanele Anenii Noi și Drochia. Valoarea mărfii este de peste 140 mii lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *