Eveniment

Știri pe scurt: Fără apă în sectorul Buiucani

Alimentarea cu apă va fi sistată de la ora 08.00 şi până la ora 18.00 pe străzile: Suceviţa 16, 18, 20, 22/1, 22/2; Nicolae Costin 55, 57; Onisifor Ghibu 1; Vasile Coroban 22/1, 22/2, 22/3, 47 şi Alexandru Xenopol. 

Sancțiuni pentru cei care-și lasă pământurile

Persoanele fizice care nu îşi vor prelucra terenurile agricole riscă amenzi de la 20 la 150 de unităţi convenţionale, iar persoanele juridice – de la 150 până la 500. Guvernul a aprobat modificări în acest sens în Codul Contravenţional, transmite Info-Prim Neo.
Potrivit ministrului agriculturii, Vasile Bumacov, în ultimii trei ani se înregistrează creşterea constantă a suprafeţelor de teren agricol nelucrate. Acestea au ajuns la circa 250 de mii de hectare din totalul de 2 mln. hectare de terenuri agricole, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică.

Un şofer fără permis a omorât un om şi a fugit de la locul accidentului

Un biciclist a fost accidentat mortal la marginea satului Crihana Veche, raionul Cahul. Şoferul care l-a lovit a părăsit locul accidentului. Poliţia a reuşit însă să-l reţină la scurt timp. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, fără permis de conducere, transmite Info-Prim Neo.
Potrivit MAI, biciclistul, de 63 de ani, se deplasa pe acostament când a fost lovit în plin de un automobil de model BMW, condus de un consătean. În urma impactului bărbatul a murit pe loc.

Procurorii au contestat pedeapsa aplicată unui poliţist pentru abuz în serviciu

Un poliţist va trebui să plătească amendă 4000 de lei şi nu va mai putea ocupa funcţii, timp de un an, după ce Judecătoria Anenii Noi l-a găsit vinovat de abuz în serviciu şi fals în acte publice. Procurorii consideră pedeapsa aplicată prea blândă şi au atacat-o în instanţa superioară.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, poliţistul din Anenii Noi, folosindu-se de situaţia de serviciu, a tăinuit de la evidenţă pe parcursul anului 2011 mai multe infracţiuni, inclusiv prin falsificare de acte.
Omul legii falsifica acte cu ajutorul cărora infracţiunile de furt sau vătămări corporale medii nu erau înregistrate sau nu ajungeau pe masa procurorilor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *