Eveniment

Știri pe scurt. Festivalul plăcintelor și sarmalelor

Tinerii s-au întrecut în măiestrie și au preparat bucate delicioase. "Am preparat plăcinte cu bostan, brânză şi cartofi. Pe masa noastră puteţi găsi de la cele mai mici plăcinte la cele mai mari. Încercăm prin aşa manifestări să păstrăm tradiţiile şi obiceiurile noastre moldoveneşti ", a declarat o studentă.

Vreme în încălzire

Temperaturile din această săptămână vor fi cu mult peste media anuală adecvată acestei perioade a anului. Vremea care va continua să se încălzească în următoarele zile, ar putea determina mercurul termometrelor să urce până la 15 grade în timpul zilelor din cea de-a doua jumătate a acestei săptămâni. Șansele de precipitații sunt foarte mici, iar temperaturile vor rămâne din această noapte peste limita de îngheț.

Intoxicații cu ciuperci

40 de cazuri de intoxicaţii cu ciuperci au fost semnalate în ultimele două luni în R. Moldova, cel mai grav fiind cel al unui bărbat din Bălți.
Bărbatul intoxicat a cules ciupercile dintr-o pădurice din apropierea oraşului. La scurt timp după consumarea acestora, el a fost internat la spital pentru câteva zile. Medicii le recomandă oamenilor să fie mai atenţi atunci când culeg ciuperci, fiindcă printre cele comestibile pot să crească şi cele otrăvitoare. Ei mai atenţionează cetăţenii să se adreseze imediat «Serviciului de urgenţă» dacă manifestă simptome de otrăvire cu ciuperci.

Prutul va fi monitorizat

800 de mii de euro au fost investiți pentru procurarea și instalarea unei tehnologii performante, care va permite monitorizarea apelor râului Prut şi emiterea avertizărilor cu privire la potenţialele inundaţii.

La Ungheni, dar şi în alte 10 localităţi, de la Lipcani şi până la Giurgiuleşti, au fost instalate posturi hidrometrice automate, care vor efectua măsurători ale nivelului şi temperaturii apei. În caz de pericol sporit, factorii de decizie vor primi avertizări despre nivelul ridicat al apei. Proiectul respectiv a fost realizat cu sprijinul financiar al Guvernului Republicii Cehe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *