Eveniment

Știri pe scurt. Moldova, penultima la Baku

În ultimul meci tricolorii au învins la penaltiuri, scor 4-2, echipa secundă a Azerbaidjanului. La competiţie au evoluat şase formaţii: reprezentativele din Azerbaidjan, Belarus, Letonia, R. Moldova, Uzbekistan şi echipa secundă a gazdelor. Moldova a participat pentru a doua oară la acest turneu. În 2009, ea s-a clasat pe locul trei.

Peisaje din Istanbul la Chișinău

Peste 70 de tablouri cu peisaje din Istanbul sunt expuse la Chișinău. Expoziția „Istanbul – oraș de vis” este organizată la inițiativa Ambasadei Turciei și Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova.

În tablouri, pictorii Mihai Mungiu și Eudochia Zavtur au redat imagini ale clădirilor vechi și noi din Istanbul, unele scene stradale, atmosfera metropolei care pulsează de viață. „Pentru noi a fost important să arătăm toată frumusețea acestui oraș. Imaginile au ieșit expresive, pline de culoare și lumină", a mărturisit Mihai Mungiu. Potrivit maeștrilor, picturile sunt expuse în vânzare, prețul lor fiind de 300 de euro. Expoziția se va încheia azi, 18 februarie.

Lenin, „demontat” în Ucraina

Un grup de activiști ai Partidului Libertății, conduși de deputatul Igor Mirosnicenko, au demontat în weekend statuia lui Lenin din orașul Aktirka, regiunea Sumi. Potrivit autorităților ucrainene, Mirosnicenko s-a cățărat pe soclu și a legat o frânghie în jurul statuii, aceasta fiind trasă cu ajutorul unui camion.

„Simbolurile și ideologia comunistă nu au ce căuta în Ucraina europeană, iar dacă autoritățile nu pot să scape de ele, ne vom ocupa noi”, a declarat Mirosnicenko. Poliția ucraineană a deschis o anchetă penală, autorii fiind acuzați de huliganism.

Primul Centru regional de formare pentru bibliotecari, la Leova

Primul Centru regional de formare pentru bibliotecari a fost inaugurat la Leova. Centrul face parte din rețeaua-pilot de biblioteci a programului Novateca și va oferi cetățenilor din Leova acces gratuit la internet și servicii moderne și inovatoare de informare în bibliotecă, precum și instruire pentru bibliotecarii din raioanele Hâncești, Leova și Cahul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *