Eveniment

Știri pe scurt: Monument pentru prizonierii români

Conform documentelor, la cimitirul de la Oranki sunt înmormântaţi 475 de prizonieri români.

Opresc doar în stații!

În această săptămână, microbuzele de pe ruta 110 vor opri doar în stații. Prin acest experiment, autoritățile locale au drept scop monitorizarea fluxului de pasageri și consecințele acestora asupra numărului de pasageri pe care îl vor avea microbuzele.

Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, a menționat: „S-a constatat că dezavantajul transportului public (troleibuze, autobuze) este că ele opresc doar în staţii, iar microbuzele – oriunde. Am încercat cu ruta 110, pentru a-i obliga pe şoferi să oprească doar în staţii. Urmează ca săptămâna aceasta să vedem dacă o să se schimbe ceva şi ce vor alege oamenii”.

Exporturile de mărfuri, în descreștere

Conform datelor prezentate de Ministerul Economiei, în primele opt luni ale acestui an, exporturile de mărfuri sunt în descreștere. Reducerile exporturilor sunt o consecință a secetei, care a redus livrările produselor agroalimentare. Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, susține că din aprilie curent, R. Moldova nu mai exportă cereale și zahăr.

De asemenea, acesta a mai declarat că cel mai mult au scăzut exporturile în țările Uniunii Europene, iar în țările CSI acestea au crescut cu peste 7%.

Principalii parteneri la export sunt Federația Rusă, România, Ucraina, Italia, iar la import – Federația Rusă, România, Ucraina și în premieră – China.

Elena Podoleanu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *